האם ידעתם שחברת JCB המפורסמת נקראת על שמו של ממציא המחפרון? בחברת עמית ורון עושים שימוש נרחב במחפרונים, והצוות המקצועי של החברה מסביר לכם עוד על ההיסטוריה של מחפרון JCB ועל השימושים שלו.
גם אם לא שמעתם את המילה מחפרון מעולם, וגם אם אף פעם לא קישרתם בינה לבין האובייקט אותה היא מייצגת, אין סיכוי שעיניכם לא נתקלו מעולם במחפרון. המחפרון הוא כלי הנדסי כבד הכולל כף בחלקו הקדמי ומחפר בחלקו האחורי. למעשה זהו סוג של טרקטור צהוב אותו ניתן לראות בכמעט כל אתר בנייה.
חברת JCB נוסדה על ידי ג'וזף סיריל במבפורד בשנת 1945, ובתחילה ייצרה כלי הובלה חקלאית מעודפי פלדה של ביצורים בריטיים ממלחמת העולם השניה. בשנת 1951 החליטו בחברה לצבוע את כל המוצרים בצהוב, וכך מותגה החברה על בסיס צבע הבולט למרחוק. מאוחר יותר, בשנת 1953 יוצר המחפרון, שהיה צבוע צהוב ועליו הופיע לוגו החברה –JCB.
אי שם בשנת 1953 לקח במפורד טרקטור חקלאי גדול. בחזית הטרקטור התקין במפורד יעה ובירכתיים הוסיף מחפר, כך נולד המחפרון. מאז הפך המחפרון לכלי הכרחי בכמעט כל אתר בנייה, וכיאה לחברה שהמציאה אותו- מחפרון JCB הוא אחד המחפרונים המוצלחים והנפוצים בעולם.
היתרון המרכזי של המחפרון, יתרון שגם גרם לו להיות נפוץ כל כך, הוא היותו כלי הנדסי גדול אך גם קומפקטי, בעיקר אם משווים אותו לכלים הנדסיים אחרים. יתרון נוסף של המחפרון הוא הניידות הגבוהה שלו. בניגוד לכלים הנדסיים כבדים אחרים, למחפרון צמיגים רגילים, והוא יכול לנסוע על כביש בלי להסב לו נזקים. גם המהירות שלו סבירה, והוא מגיע למהירות של 30 קמ"ש.
שינוע חומרי בנייה, חפירת בורות, שבירת אספלט, מילוי חורים, סלילת דרכים ועוד שימושים רבים עושים את המחפרון לנפוץ בכמעט כל אתר בנייה. כל השימושים הללו יחד עם השילוב המובנה בין קומפקטיות לעוצמה גורמים לכך שהמחפרון יהיה נפוץ במקומות רבים– סלילת ותחזוקת כבישים, פרויקטים למגורים ולמסחר ועוד – בכל אלה תמצאו גם מחפרון JCB.